Back to top

Nyheter

Öppet hus på Actic 27 oktober

Den 27 oktober har Actic Ulriksdal öppet hus på gymmet mellan kl. 16.00-20.00. Personliga tränare kommer finnas på plats och du kommer ha möjlighet att testa på klasser. Alla nya medlemmar får fri startavgift och en goodiebag.

Välkomna till Drottning Kristinas Esplanad 12!

 

Skörda dina egna grönsaker på Ulriksdal

Vi vill just nu tipsa om att självplocket är igång på Slottsträdgården Ulriksdal. I Frilandet kan du skörda dina egna grönsaker och plocka ihop din egen bukett efter säsong. Passa samtidigt på att besöka Trädgårdscaféet som bl.a. erbjuder en fantastisk vegetarisk buffé på vardagar och goda bakverk , tillagade från grunden alla dagar.

Här kan du läsa mer om vad som är skördeklart just nu

Hitta till Slottsträdgården Ulriksdal: Slottsträdgårdsvägen 8, Solna

Öppettider: Vardagar 10:00 - 18:00. Helg- och röda dagar 10:00 - 17:00
 

Lunch på Järva Park Hotel

Varje måndag - fredag mellan kl. 11.00 – 13.30 kan du äta lunch hos oss. Vår fantastiska köksmästare Harminder lagar, tillsammans med sitt team, omsorgsfullt dagens rätt med tillbehör och en härlig salladsbuffé.

Varmt välkommen till en god och trevlig lunch hos oss.

Harminder med Team

PS. Följ oss gärna i sociala medier och tagga din lunchupplevelse med #jarvapark

Vallgatan 7 | 170 67 Solna | jarvapark.se

Status bostadsprojekten

Status Brf Slottsflygeln
I somras påbörjade Peab Bostad försäljningen av bostäderna i Brf Slottsflygeln på Kolonnvägen 62–70. Fastigheten uppfördes 2018 och då med intentionen att vara en hyresfastighet. Coronapandemin kom sedan emellan och under 2021 beslutades det att en bostadsrättsförening skulle bildas och att bostäderna ska säljas i bostadsrättsform. Sedan dess har försäljningen tickat på väldigt bra och inflyttningar pågår allt eftersom. I dagsläget finns endast 3 av 37 lägenheter kvar ute till salu.

Stadsradhusen
I juni startade försäljningen av de sista 8 stadsradhusen. Intresset var otroligt stort och alla radhusen sålde slut direkt. Den första etappen är nu inflyttad och resterande inflyttningar kommer att ske mellan slutet av april och slutet av maj.

Status Kv. Ledvolten

Våren är på ingång och nu är det bara 9 månader kvar till slutbesiktning och överlämnande av Kv. Ledvolten, helt enligt tidplanen.

Så fort vädret tillåter ska vi påbörja målningen av fasaden som i dagsläget endast är grundmålad. Slutlig kulör kommer ha en karaktär av skimrande brons. Om ni redan nu vill veta hur det kommer att se ut så kan ni gå till husets sydliga spets, mot pendeltåget, där vi har monterat ett provelement. Vi hoppas att ni kommer gilla slutresultatet!

Under vecka 9 kommer vi att utföra utvändiga bilningsarbeten som kommer att skapa en del ljud. Vi försöker få dessa arbeten avklarade så snabbt som möjligt och hoppas att det inte kommer innebära ett alltför stort störningsmoment.

Arbeten vecka 5

Under vecka 5 ska vi dra upp den sista delen av sponten som vi använde för att bygga källarplanet på Ledvolten.

Det kan komma att gnissla och vibrera en del. För att göra störningen mindre utdragen arbetar vi med detta 07-19 måndag till fredag.

Vi summrerar året som gått

År 2020 börjar närma sig sitt slut och vi summerar det som hänt i Ulriksdal under det gångna året. 

Ulriksdal stadsradhus 
I slutet av sommaren var det säljpremiär för de nya stadsradhusen här i Ulriksdal. Totalt ska det byggas 23 stadsradhus mellan Feroxgatan och Cronheims allé. Intresset var stort och nu är alla radhusen i den första etappen slutsålda. Resterande 8 stadsradhus planeras att säljstarta under våren 2021. Håll utkik på hemsidan för mer information. 

Kontorshuset Ledvolten
Bygget av kontorshuset Ledvolten utmed Drottning Kristinas Esplanad är i full gång och huset växer fram för varje dag som går. Hyresgästerna Carmeda och Annehem beräknas flytta in under kvartal 4, 2021.

Parkeringshuset
Under året stod även parkeringshuset på Drottning Kristinas Espland 12 klart med totalt 475 platser. 

Boulebana och pingisbord 
Vi hoppas att ni alla, stora som små, uppskattat boulebanan och pingisbordet utanför Peab Center vid Drottning Kristinas Esplanad 10, och att vi fortsatt får se er spela framåt våren igen. 

Actic 
I början av sommaren invigde Actic sitt gym ovan parkeringshuset på Drottning Kristinas Espland 12.  Ett stort och luftigt gym i toppfräscha lokaler med utsikt över Solna. Gymmet erbjuder ett komplett utbud av styrke- och konditionsmaskiner och gruppträning. I samband med öppnandet av det nya gymmet flyttade även Actics huvudkontor in i samma fastighet.

Vi önskar dig en riktigt god jul och allt det bästa inför det nya året! 

Med varma hälsningar
Peab
 

Utökade arbetstider vecka 42-44

I våras spontade vi i marken för att skapa utrymme att bygga källarplanet på ett säkert sätt. Nu när stommen i källarplanet är färdigt har det blivit dags att dra upp sponten. Arbetsmomentet kan gnissla och vibrera en del. För att göra störningen mindre utdragen utökar vi arbetstiderna under vecka 42 till och med vecka 44 och arbetar då mellan kl. 07.00-19.00 måndag till fredag.

Helgarbete under v. 40

Under lördagen den 3 oktober kommer vi att fylla igen en del av marken runt fastigheten Ledvolten. Arbetet kommer att pågå mellan kl. 9.00-16.00. Anledningen till att vi väljer att utföra arbetet under helgen är att arbetsmiljön blir säkrare när inga övriga aktiviteter pågår runt omkring. 

Byggandet av Ledvolten går enligt plan. Stomresningen pågår för fullt och vi räknar med att hela huset kommer vara tätt vid årsskiftet.

 

Restaurang Emmer

Restaurang Emmer har öppnat i Ulriksdals värdshus. Lokalerna har varsamt renoverats i den K-märkta fastigheten och miljön är signerad inredningsarkitekt Lotta Agaton. Restaurangen serverar modern skandinavisk mat och råvarorna består till stor del av egen odlat som skördats från den stora köksträdgården på 1,5 hektar.  Köksmästare är Jonathan Kasche med populära krogar som Lila Ego och Lilla Bjers på sitt cv. 

Mer information och meny finner ni på restaurangemmer.se

Kom och fira det nya gymmet

Actic har invigningsvecka 2/11-8/11, det blir föreläsningar, workshops, extra gruppträningsklasser och mycket annat. Dessutom ger Actic 30% rabatt på det regionala årskortet t.o.m. 8/11.

 

Läs mer på actic.se/ulriksdal

Ny restaurang!

Spiza pizza har äntligen öppnat vid torget. Här väljer man antingen än färdigkomponerad pizza från menyn eller släpper loss kreativiteten och skapar sin egen pizza. För den som så föredrar finns det även sallads bowls.

 

Välkomna till Ulriksdal!

Dags att börja träna?

Actics verksamhet är nu i full gång uppe på våning 8 och 9 i Parkeringshuset. Gymmet är något alldeles extra med utsikt över Nationalstadsparken och Brunnsviken.

Just nu erbjuder Actic en rabatt på 25% för privata 12 månaders medlemskap.

Läs mer på Actic.se

Träna med oss...

Hemester...

Under denna sommar känns möjligheten till umgänge utomhus med nära och kära särskilt angeläget. Vi har, med tillstånd av Solna stad, rustat upp boulebanan i parken utanför Peab Center samt ställt dit ett utomhuspingisbord. Kratta, boule- och pingisset finnas att låna på plats.

Vi vill gärna skänka alla bostadsrättsföreningar i Ulriksdal ett pingis- och bouleset. Samtliga bostadsrättsföreningar har fått information om hur man kvitterar ut dessa.

Med önskan om en härlig sommar!

Utflyktstips!

Ulriksdals Värdshus välkomnar till sitt senaste tillskott, trädgårdskiosken! I ett litet lusthus på framsidan av huset, mitt i trädgården, kommer de hela sommaren ha öppet för lunch, fika, grillkvällar och livemusik. Under helgerna finns det dessutom möjlighet att låna spel och utmana varandra i trädgårdsyatzy, kubb eller ett parti boule vid grusgången. Sittplatser finns det gott om och dessutom rejält med avstånd då man har hela trädgården att nyttja. Om vädret skulle bli lite ruggigt finns det plats att sitta i det härliga växthuset.

Öppetider:

Tisdag-fredag 11-16 (grillen tänd 11-14)
Lördag-söndag 10-17 (grillen tänd 11-16)

 

Ny gräsmatta på gång!

Nu återställer Peab gräsmattan i parken utanför Peab Center. Den nya gräsmattan hägnas in med enklare markering/avspärrning under tiden det tar för gräsmattan att etablera sig.

Varför gräver vi i parken?

Under vecka 9-12 kommer det att pågå arbeten med att koppla ihop sopsugsledningen. Arbetet sker i den lilla parken precis utanför Peab Center på Drottning Kristinas Esplanad 10.

Support your locals

Jonas spis håller öppet mellan kl. 10.00-14.00 alla vardagar.

Som vanligt serveras dagens lunch för 105 kr men som ett komplement erbjuder man nu även take away för 60 kr (90 kr ink. sallad, smör och bröd), perfekt för lunch eller middag.

För aktuell meny se www.jonasspis.se

 

Erbjudandet gäller tills vidare.

Minska matsvinnet med Karma

Av all mat som produceras slängs en tredjedel. 30% av matsvinnet kommer direkt från handeln, från t.ex. restauranger och kaféer, detta resursslöseri vill Karma minska.

Genom att ladda ner appen kan du köp bra mat till halva priset och rädda mat från att slängas. Än så länge har 900 ton mat räddats vilket motsvarar ett minskat koldioxid utsläpp på 1 300 ton

Sabis Ulriksdal är nu anslutna till Karma, du handlar enkelt via appen och hämtar din mat direkt i restaurangen på Drottning Kristinas esplanad 10.

 

Läs mer om Karma här

Äntligen!

Måndagen den 9:e mars slår AC by Marriott Stockholm Ulriksdal upp portarna.

Förutom 223 hotellrum kommer här även finnas en konferensavdelning och en wellnessavdelning med gym, spa, pool (11x4 m), jacuzzi, ångbastu, torrbastu och aromabastu. I hjärtat av hotellet möts reception, bar och restaurang här kan man träffas över en kaffe, en drink eller en After Work. Köket serverar tapas med Nordiska influenser och har både lunch- och kvällsservering.

 

Välkomna hälsar personalen på AC Hotel Ulriksdal!

 

Störande arbeten

Arbetet med Kv. Ledvolten är i full gång och spontningen är nu klar.
Vi går snart in i den period i projektet där de mest högljudda arbetena kommer ske. Vi beklagar om detta påverkar er vardag men det är tyvärr inget som går att undvika.

Under vecka 10 startar arbetena med pålning som beräknas pågå under 3 veckor. Arbetet kommer ske vardagar mellan 07-19. Pålning utförs för att överföra laster i husets konstruktion ned till berg eller annan bärkraftigt mark.

Vecka 12 påbörjas arbeten med energiborrning, även detta arbete beräknas pågå i 3 veckor. Arbetet kommer pågå mellan 07-19. Vi borrar för att installera bergvärme som ger oss möjligheten att värma huset på ett miljövänligt sätt.

Vi gör allt vi kan för att göra störningarna så små som möjligt.

Mängder av tulpaner…

I väntan på våren finns det nu möjlighet till självplock av tulpaner på Slottsträdgården Ulriksdal, en mångårig och uppskattad tradition.
Välj själv bland en rad olika tulpansorter och skapa din alldeles egna bukett.Självplocket är öppet till mitten av mars.

Handelsträdgårdens håller öppet:

Måndag–fredag 10-17 (tom 15 mars)
Lördag-söndag 11-17 (tom 15 mars)

Pågående byggnation

Vi har nu byggstartat kv. Ledvolten. Det blir en kontorsbyggnad om ca 4 500 kvm med fem våningar samt ett källarplan. Huset uppförs med kommersiella lokaler i markplan och fyra flexibla kontorsplan där medtech bolaget Carmeda flyttar in.

Just nu pågår arbetet med spontning, dessa arbeten beräknas vara klara under vecka 5. Pålningsarbetena är inplanerade i mars och beräknas pågå i ca 4 veckor mellan vecka 11 och vecka 14.

I april/maj räknar vi med att kunna börja gjuta bottenplattan och källarväggarna.

Sabis Ulriksdal

Nu är Sabis på plats på Drottning Kristinas Esplanad 10

 

I restaurangen serveras hemlagad lunch på bra råvaror vardagar mellan kl. 10.45-kl. 14.00.

 

Caféet håller öppet Måndag – fredag 07.30-17.00. Här finns det något för alla. Vår barista erbjuder kaffe av  goda, rättvisemärkta bönor och Sabis bageri bakar underbart mat- och fikabröd. På morgon och förmiddag serveras det frukost med goda mackor, yoghurt,  müsli, hemmagjorda smoothies och färskpressad juice. Vid lunchen finns fräscha lunchsallader, mackor och wraps.

 

Varmt välkomna!

 

God jul

Vägjustering pågår!

Under vecka 49 och 50 sker arbeten med den nya, tillfälliga, vägdragningen som genomförs för att möjliggöra byggnation av Kv. Ledvolten.

Asfaltering sker på torsdag vecka 50 och den nya sträckan kommer att vara körbar från och med fredag vecka 50.

Produktionsstart av projektet planeras vecka 51.

Uppdatering Sopsug

Vi har nu börjat arbetet med att montera sopsugsterminalen. När terminalen står färdig i mars kommer de invändiga tekniska delarna att monteras, allt från själva sopsugen till utlopp till sopcontainer mm. Installationerna kommer att vara klara till sommaren. Under våren/sommaren kompletterar vi ledningar och inkastpunkter och förhoppningen är att kunna ta anläggningen i drift hösten 2020.

Äntligen!

Nu är det äntligen dags för den efterlängtade flytten till Ulriksdal för oss på Peab.

Vi passade på att ställa några snabba frågor till Anna Arvidsson kontorschef på Peab Center om flytten och det nya kontoret.

När går flyttlasset från Gårdsvägen 6 till Peab Center på Drottning Kristinas Esplanad?

Vi kommer att flytta vid två tillfällen, det första flyttlasset går den 11/11 och det andra den 18/11.

Vi är ett stort gäng som jobbar här, hur många kontorsplatser blir det på nya kontoret?

Vi kommer att ha 550 kontorsplatser och ett helt våningsplan med konferensrum. Så det blir gott om plats.

Restaurangen som ligger i huset, är den öppen för allmänheten så fler får möjlighet att äta en god lunch där?

Ja, vår trevliga restaurang kommer att vara öppen för alla så ni är varmt välkomna! Vi kommer även ha en liten kafédel där man kan komma in och värma sig med en kopp kaffe.

Vad tycker du är det bästa med Ulriksdal och vårt nya kontor?

Oj, det bästa med Ulriksdal är dels läget, närheten till fina grönområden och att man snabbt och smidigt kan ta sig in till stan om man vill det. Det är mycket som växer fram här nu och det är också väldigt spännande!
Det bästa med vårt kontor, det är svårt då det är mycket som är bra, men väldigt spännande med restaurangen. Sedan är det roligt med det nytänkandet som finns i vårat kontor, med ett bra cykelgarage och laddningsstationer för elbilar.

Tack Anna, vi ser fram emot flytten!

Status Ledvolten

Just nu pågår planering för Kolonnvägen som måste justeras en aning i sidled i sydlig riktning för att rymma fastigheten Ledvolten. Mer information kring justeringen av vägen kommer inom kort. I övrigt sker förberedande arbeten för att ge plats åt byggnaden, vi har nu schaktat för att kunna anpassa de befintliga ledningarna som ligger i marken.

Skörda i helgen!

I slottsträdgården Ulriksdal råder det full fart på självplock av grönsaker. Passa på att själv skörda bär, kryddväxter och ett 15-tal blomsorter.

Passa samtidigt på att besöka trädgårdscaféet, (öppet alla dagar 11-16.30) samt att titta på det gigantiska insektshotellet som nyligen invigts.

Sopsugen

Just nu pågår det arbeten utanför Ulriksdalsskolan. Peab knyter ihop en del av sopsugsnätet med den kommande sopsugsterminalen. Arbetet utanför skolan kommer att vara avslutat innan skolan börjar i augusti, men grävarbetena fortsätter under hösten i skogsområdet bakom skolan. I höst kommer även sopsugsterminalen börja byggas, och om allt går som det ska kommer sopsugsanläggningen vara färdig för driftsättning under senare delen av nästa år.

Utflyktstips!

I Ulriksdals slottspark ligger ett orangeri som byggdes på 1600-talet, för odling av på den tiden exotiska och dyrbara sydfrukter. Idag är orangeriet en fantastisk utställningsplats för Nationalmuseums samling av svensk skulptur.

Här ses verk av landets främsta skulptörer som Carl Milles och Johan Tobias Sergel. Kombinationen av konst, ljus och växter är en upplevelse!

Öppettider: 1/6–31/8, tis–sön kl. 12–16.

 

Fotograf, Raphael Stecksén, Copyright Kungl. Hovstaterna

Kom och cykla med oss!

Midsommarfirande

Fira Midsommar på Överjärva Gård. Klockan 11 börjar stången kläs och klockan 14 reses den med gemensamma krafter. Sollentuna Folkdansgille leder dansen och både svensk och internationell folkmusik utlovas. Ta med picknickkorgen eller köp fika i gårdscaféet som håller öppet. Även fårhagen är öppen, det kostar det 20 kronor/person att gå in, pengarna går till arbetet med att kunna bibehålla det betade landskapet och de vackra gärdsgårdarna. Firandet pågår till klockan 16.

Vi produktionsstartar en ny fastighet!

Peab Fastighetsutveckling har tecknat hyresavtal om cirka 3 500 kvadratmeter med medicinteknikföretaget Carmeda. Därmed påbörjas byggnation av ytterligare en fastighet i Ulriksdal, Kv. Ledvolten.

Produktionsstarten är planerad till kvartal 3 och fastigheten ska stå klar i september 2021. Fastigheten inrymmer fem våningar samt källare.

Carmeda arbetar inom området biologiskt aktiva ytor för medicintekniska produkter. Företagets teknologi förhindrar koagulation av blod och har tillämpningar inom främst hjärt- och kärlkirurgi. Carmedas verksamheten är kvalitetsstyrd och certifierad enligt ISO-13485.

 

Vi återkommer med mer information gällande byggplanerna!

Stomresning

Stomresning pågår för fullt för parkeringshuset intill Peab Center, stomarbetet beräknas pågå fram till oktober 2019.

Stommen är prefabriserad och levereras löpande till projektet, detta innebär ett ökat antal transporter under denna period. För att minska störningar i området leds leveranserna till den matarväg som löper mellan Peabs projekt och E4:an.

 

 

Miljö- och Geoteknisk undersökning

Under vecka 9 och 10 kommer vi att utföra en geoteknisk undersökning och en miljöprovtagning på tomten mitt emot Drottning Kristinas esplanad 55.

Den geotekniska undersökningen utförs med en borrigg och den bedömda tidsåtgången beräknas till ca. 4 dagar under vecka 9. Miljöprovtagningen genomförs vecka 10 med hjälp av en grävmaskin, bedömd tidsåtgång ca. 1 dag.

En del oljud från maskiner kan förekomma i samband med dessa undersökningar, vi beklagar detta men det är ett arbete som måste utföras. Provtagningarna genomförs på vardagar mellan kl. 07-19.

I väntan på våren

Just nu finnsd det möjlighet till självplock av tulpaner på Slottsträdgården Ulriksdal, en mångårig och uppskattad tradition. Välj själv bland ca. 55 olika tulpansorter och komponera din alldeles egna bukett.

Självplocket är öppet till mitten av mars.

Handelsträdgårdens öppettider:

Måndag–fredag 10-17

Lördag-söndag 11-17

Brunch på The Winery

Varje söndag mellan kl. 11-15 dukar The Winery Hotel upp sin härliga brunch i den italienska trattorian Terreno Deli. Det är en buffé fylld med pizza, pasta, charkuterier, ostar och färska grönsaker.

All mat är lagad med känsla och det råder en familjär stämning i den trevliga restaurangen. En perfekt plats att befinna sig på en söndag med andra ord.

Status P-huset

Arbetet med parkeringshuset som ska stå klart sommaren 2020 fortgår. Än så länge ser man mest bara en grop men under våren kommer stommen och själva huset börja ta form. Det blir ca 460 parkeringsplatser och gym i två våningsplan samt Actics nya huvudkontor högst upp.

Byggarbetena går enligt tidplan, 24% av byggtiden har nu avverkats och vi har nu platsgjutit 140 av 620 kubik betong.

Natten går tunga fjät…

Vi som arbetar i Ulriksdal vill önska er alla en riktigt trevlig Lucia i vintermörkret!

Under luciamorgonen fick vi besök av Riddarholmens Kammarkör på Peab Center i Ulriksdal. Det var vackert och stämningsfullt i den ganska karga betongmiljön.

Adventsmys på Överjärva gård

Den 8-9/12 är det adventsmys på Överjärva gård mellan kl. 10.00-16.00.

Det kommer finnas eld att grilla vid, ponnyridning och försäljningar av bl.a. hantverk, lammkorv, kransar och blommor. Fårens hantverksbod och växthuset kommer hålla öppet. Barnens julmarknad är på söndag och tomten kommer att närvara. http://www.kulturlandskaparna.se/kalendarium/adventsmys/

Vad händer nu?

I gropen som så småningom ska bli P-huset och Actics nya lokaler för gym och huvudkontor är grovschaktningen genomförd och pålningsarbeten går enligt tidplan. Mindre schaktningsarbeten för fundament och grundplattor pågår parallellt med betongarbeten som kommer fortlöpa till och med mars 2019.

För att se till att gatan hålls ren sopas Drottning Kristinas Esplanad måndag-, onsdag- och fredag eller vid behov.

Höstmarknad

Höstmarknaden äger rum i Ulriksdals vackra slottspark 27-28/10. Under helgen kan man handla hantverk och delikatesser från lokala aktörer, passa på att gå en guidad tur av Ulriksdals slott och det ordnas en frågesport som barnen kan utföra i parken. Slottsteatern Confidence ger också en kuslig familjevisning där man får vandra genom slottsteaterns vackra rum och höra glimtar ur Confidencens spännande historia. Under söndagen är Slottskapellet öppet för två konserter med orgel och flöjt.

Läs mer om tider och program: https://www.kungligaslotten.se/kalendarium/evenemang/hostmarknad.html

Pålning pågår!

På det blivande P-Huset/Gymmet är nu spontningsarbetena färdigställda och pålningsarbetet startas denna vecka. Arbeten med schaktning fortgår parallellt med pålningsarbeten. Då pålarna är nedslagna fortsätter arbeten med husets grund; form och armering, gjutning av fundament, hissgropar och bottenplatta.

Störande arbeten förläggs vardagar utanför klockan 19.00 – 07.00, för att pålningstiden ska bli kortare kommer arbeten förläggas inom denna tidsram, i övrigt är projektets ordinarie arbetstider vardagar klockan 07.00 – 16.00. Pålningen för med sig en del oljud, vi beklagar detta men det är tyvärr ett arbete som måste utföras.

För att minimera dammspridningen från bygget vattenbegjuts ytor och transportvägar inom arbetsområdet förseglas med dammreducerande medel. Pålningsarbetet beräknas vara färdigt vecka 46.

Slottsträdgården Ulriksdal

Ännu råder det skördetider i Slottsträdgården Ulriksdal. Passa på att göra en utflykt och skörda närodlade grönsaker. Frilandet håller öppet fram tills den första frosten kommer.

Tack igen!

Vi vill återigen tacka för all respons vi fick på dialogmötet. Vi har sammanställt de förslag och synpunkter som kom upp under mötet för vidare planering och utveckling av området. En sammanfattning kommer under veckan i form av ett nyhetsbrev.

Om ni ännu inte prenumererar på nyhetsbrevet men vill göra detta maila då my.granborg@peab.se

Vy från taket!

Nu är hela stommen och fasaden för Peab Center uppe och det är möjligt att stå och blicka ut över Brunnsviken och Nationalstadsparken från taket.

Arbetet med fönstersättningen är snart klart och inomhusarbetena tar vid.

Tack för att ni kom!

Stort tack till alla som kom till dialogmötet! Vi tyckte att det var trevligt att få träffa er och värdefullt att få ta del av era idéer och åsikter.

Vi kommer att gå igenom och sammanfatta era synpunkter och återkommer sedan i ett nyhetsbrev.

Välkomna till dialogmöte

Den 20 september bjuder Peab in de boende i Ulriksdal till en dialog om utvecklingen i området. Kom och fika med oss på Jonas Spis, kl.19.00.

Vi berätta om våra pågående arbeten i Ulriksdal och våra framtidsplaner. Vi vill också gärna höra hur ni trivs, vad ni tycker saknas i serviceväg och om ni har några andra förslag vi bör ta del av.

Välkomna!

AC Hotels by Marriott

Nu står det klart att hotellet i Ulriksdal blir AC Hotels by Marriotts första hotell i Sverige. Hotellet i Ulriksdal blir ett fullservicehotell med över 220 rum, sviter, konferenslokaler, lobby, lounge, restaurang, bar, gym och en egen spa- och relaxavdelning med pool samt parkering. Konceptet är urbana storstadshotell med fokus på design och bra lägen samt en standard 4+.

Vi Invest, kommer att vara både fastighetsägare och svara för driften av de nya hotellen.

Fönster, fönster, fönster...

På Peab Center monteras nu fönsterna, så många som 527 fönster är det som ska på plats. Parallellt med fönsterarbetena påbörjas arbetet med installationerna invändigt. Vi räknar ner dagarna och längtar tills vi får flytta in 1 november 2019.

 

 

 

 

Bygget har startat…

Bygget av det blivande P-huset och Actics nya lokaler för gym och huvudkontor har påbörjats men tar en paus över sommaren. Efter sommaren fortsätter arbetet med spontning för att stadga upp jordmassorna under vecka 32 och 33. Mellan vecka 33-38 pågår schaktarbetet och sedan börjar arbetet med pålning vecka 38, detta beräknas pågå t.o.m. vecka 47.

Både spontning och pålning låter tyvärr en del, vi beklagar detta och mäter hela tiden ljudnivåerna för att försäkra oss om att vi inte överskrider det tillåtna ljudnivåerna.

Ulriksdals Golfklubb

Ni har väll inte missat att Ulriksdals GK har en ny bansträckning? Den nya 9-hålsbanan är en snabbspelad, spännande och spelstrategiskt intressant bana med par 64 över 18-hål.

Klubben välkomnar såväl etablerade golfare som Pay and Play-spelare utan krav på medlemskap i en golfklubb.

Brf Slottsallén 1

Fastigheten vid Ulriksdals station är snart färdig och de första boende börjar flytta in i början av september. Totalt rymmer fastigheten 63 lägenheter och tre butikslokaler. I butiksytorna öppnas under hösten ett café och bageri, en kemtvätt/skrädderi samt en butik som reparerar mobiltelefoner och surfplattor.

Nationaldagsfirande

Kungliga Operan bjuder tillsammans med Solna stad och Kungliga Hovstaterna in till nationaldagsfirande i Hagaparken den 6 juni.Ta med vänner och familj och fira nationaldagen med allsång, dans, musik och picknick i det gröna. I parken ordnas visningar med tema Gustav III, Solna stad delar ut musikstipendier och under dagen anordnas en rad roliga aktiviteter – bland annat kostymprovning för barn. Under dagen Kungliga Operan vi på en stämningsfull försommarkonsert med balett. Det blir också allsång, och Solna kulturskolas barnkör framträder tillsammans med Kungliga Hovkapellet. Ta gärna med er picknick!

 

 

Ny vision och utvecklingsplan för Överjärva gård

Överjärva gård ska utvecklas till ett attraktivt besöksmål. De historiska byggnaderna på gården ska fyllas med spännande verksamheter som lockar en bred publik. I utvecklingen ska områdets unika kulturhistoriska karaktär bevaras och gården ska fortsätta vara en grön oas för solnaborna i Igelbäckens naturreservat. Läs mer om den nya planen https://www.solna.se/sv/om-solna/nyheter-om-solna/overjarva-gard-utveckl...

Actic flyttar till Ulriksdal

Actic flyttar sitt huvudkontor till Ulriksdal och öppnar samtidigt en ny gym- och träningsanläggning. Totalt handlar det om cirka 2 600 kvadratmeter, varav 1 150 kvadratmeter kontor och på övrig yta gym två plan. Fastigheten inrymmer totalt elva våningar och den innovativa arkitekturen och gestaltningen speglar dess funktioner. De tre översta våningsplanen med kontor och gym ger intrycket av att sväva ovanpå parkeringshusets åtta våningar med 475 parkeringsplatser. Fastigheten beräknas stå färdig sommaren 2020.

Det börjar synas...

Nu ser man tydligt hur arbetet med Peab Center går framåt och sakta ser man hur byggnaden börjar ta form. Nu är de första fasadelementen på plats till vårt nya kontor. Fasaden består av gjutna betongelement där den nedersta delen av fasaden blir mörk och de övre planen blir ljusa.

ONO Sushi på plats i Ulriksdal

ONO Sushi har slagit upp dörrarna på Gyllene Hästens torg 9.

Här serveras sushi tillverkad av högklassiska råvaror men också andra asiatiska rätter.Restaurangen håller öppet må-fr 11-21, lö 12-21 samt sö 12-20.

Välkomna Oogii & Nasan!

Stomresning pågår!

Sedan en tid tillbaka pågår stomresningen av vårt nya Stockholmskontor, arbetet beräknas pågå in i oktober.

Vi är medvetna om att detta arbete medför störningar men arbetar för att det ska innebära så lite störande moment som möjligt. För att minska bullret sker huvuddelen av leveranserna med de tunga byggelementen bakom huset mot bullervallen istället för via Drottning Kristinas esplanad .

Solna vatten håller de närmaste veckorna på att schakta in vatten till huset, detta gör att delar av körbanan på Drottning Kristinas esplanad stundtals kan vara blockerad.