Back to top

Om oss

Vi utvecklar framtidens storstäder.

Vi utvecklar
framtidens storstäder.

Peab Fastighetsutveckling älskar kontor. Stora och små. För webbutvecklare, ekonomiassistenter och miljöjurister. För företag och myndigheter. Tillsammans med kommuner och andra partners utvecklar vi nya kontor, kvarter och stadsdelar för ett blomstrande närings- och arbetsliv.

I Ulriksdal arbetar Peab Fastighetsutveckling sida vid sida med systerbolaget Peab Bostad. Som en del av Peabkoncernen har vi den stora aktörens hjärna och muskler. Men vi har också den lilla aktörens hjärta, i form av kreativitet, snabbrörlighet och personliga relationer.

Vi går före och satsar stort.

Vi går före
och satsar stort.

Vi engagerar oss i alla typer av projekt, särskilt med fokus på komplexa utmaningar där nya stadsdelar och områden ska växa fram. Med Peabkoncernens hela kompetens och entreprenörskap i ryggen kan vi åstadkomma verklig förändring – från detaljplan till attraktiva arbetsplatser för de mest krävande hyresgästerna. Peab går före, ser möjligheter och satsar stort.

Här nedanför beskriver vi ett par andra projekt som vi är stolta över.

Lyckholms, Göteborg.

Lyckholms,
Göteborg.

I Kvarteret Lyckholms har Peab Fastighetsutveckling uppfört två kontorsfastigheter om sammanlagt 15 000 kvm. Båda är fullt uthyrda och nu planeras ytterligare kontor längs Mölndalsån. Den gamla disponentvillan har restaurerats till sin forna glans och fungerar som konferenscenter. I dialog med Stadsbyggnadskontoret arbetar Peab Fastighetsutveckling med att varsamt utveckla den ursprungliga bebyggelsen.

Att låta gammalt möta nytt är alltid en utmaning – men det skapar också unika miljöer som inte kan kopieras eller uppfinnas från noll. Johan Wilhelm Lyckholm hade nog blivit både stolt och förvånad om han fick se sitt livsverk återfödas, så här något sekel senare!

Läs mer om Lyckholms

Point Hyllie, Malmö.

Point Hyllie,
Malmö.

Vårt skånska regionkontor Annehem står bakom Point Hyllie, ett av de mest spektakulära projekten i Skåneregionen. Fjärde och sista etappen består av det högsta huset inom Point Hyllie – The Point. I detta 110 m höga hus planerar vi att inrymma några av Sveriges mest spektakulära kontorslokaler,

Området är utgångspunkten i Malmös nya stadsdel Hyllie och har en egen tågstation: Citytunnelns station Hyllie. Från Point Hyllie har man mindre än 100 steg och tio minuter till resten av världen! Tågens första anhalt efter Hyllie är Kastrup, den flygplats som har flest utresedestinationer i Norden. Åt andra hållet nås Malmös centrala delar inom några minuter. Point Hyllies arkitektur är unik, med attraktiva och flexibla planlösningar.

Läs mer om Point Hyllie