Back to top

Nyheter

Natten går tunga fjät…

Vi som arbetar i Ulriksdal vill önska er alla en riktigt trevlig Lucia i vintermörkret!

Under luciamorgonen fick vi besök av Riddarholmens Kammarkör på Peab Center i Ulriksdal. Det var vackert och stämningsfullt i den ganska karga betongmiljön.

Adventsmys på Överjärva gård

Den 8-9/12 är det adventsmys på Överjärva gård mellan kl. 10.00-16.00.

Det kommer finnas eld att grilla vid, ponnyridning och försäljningar av bl.a. hantverk, lammkorv, kransar och blommor. Fårens hantverksbod och växthuset kommer hålla öppet. Barnens julmarknad är på söndag och tomten kommer att närvara. http://www.kulturlandskaparna.se/kalendarium/adventsmys/

Vad händer nu?

I gropen som så småningom ska bli P-huset och Actics nya lokaler för gym och huvudkontor är grovschaktningen genomförd och pålningsarbeten går enligt tidplan. Mindre schaktningsarbeten för fundament och grundplattor pågår parallellt med betongarbeten som kommer fortlöpa till och med mars 2019.

För att se till att gatan hålls ren sopas Drottning Kristinas Esplanad måndag-, onsdag- och fredag eller vid behov.

Höstmarknad

Höstmarknaden äger rum i Ulriksdals vackra slottspark 27-28/10. Under helgen kan man handla hantverk och delikatesser från lokala aktörer, passa på att gå en guidad tur av Ulriksdals slott och det ordnas en frågesport som barnen kan utföra i parken. Slottsteatern Confidence ger också en kuslig familjevisning där man får vandra genom slottsteaterns vackra rum och höra glimtar ur Confidencens spännande historia. Under söndagen är Slottskapellet öppet för två konserter med orgel och flöjt.

Läs mer om tider och program: https://www.kungligaslotten.se/kalendarium/evenemang/hostmarknad.html

Pålning pågår!

På det blivande P-Huset/Gymmet är nu spontningsarbetena färdigställda och pålningsarbetet startas denna vecka. Arbeten med schaktning fortgår parallellt med pålningsarbeten. Då pålarna är nedslagna fortsätter arbeten med husets grund; form och armering, gjutning av fundament, hissgropar och bottenplatta.

Störande arbeten förläggs vardagar utanför klockan 19.00 – 07.00, för att pålningstiden ska bli kortare kommer arbeten förläggas inom denna tidsram, i övrigt är projektets ordinarie arbetstider vardagar klockan 07.00 – 16.00. Pålningen för med sig en del oljud, vi beklagar detta men det är tyvärr ett arbete som måste utföras.

För att minimera dammspridningen från bygget vattenbegjuts ytor och transportvägar inom arbetsområdet förseglas med dammreducerande medel. Pålningsarbetet beräknas vara färdigt vecka 46.

Slottsträdgården Ulriksdal

Ännu råder det skördetider i Slottsträdgården Ulriksdal. Passa på att göra en utflykt och skörda närodlade grönsaker. Frilandet håller öppet fram tills den första frosten kommer.

Tack igen!

Vi vill återigen tacka för all respons vi fick på dialogmötet. Vi har sammanställt de förslag och synpunkter som kom upp under mötet för vidare planering och utveckling av området. En sammanfattning kommer under veckan i form av ett nyhetsbrev.

Om ni ännu inte prenumererar på nyhetsbrevet men vill göra detta maila då my.granborg@peab.se

Vy från taket!

Nu är hela stommen och fasaden för Peab Center uppe och det är möjligt att stå och blicka ut över Brunnsviken och Nationalstadsparken från taket.

Arbetet med fönstersättningen är snart klart och inomhusarbetena tar vid.

Tack för att ni kom!

Stort tack till alla som kom till dialogmötet! Vi tyckte att det var trevligt att få träffa er och värdefullt att få ta del av era idéer och åsikter.

Vi kommer att gå igenom och sammanfatta era synpunkter och återkommer sedan i ett nyhetsbrev.

Välkomna till dialogmöte

Den 20 september bjuder Peab in de boende i Ulriksdal till en dialog om utvecklingen i området. Kom och fika med oss på Jonas Spis, kl.19.00.

Vi berätta om våra pågående arbeten i Ulriksdal och våra framtidsplaner. Vi vill också gärna höra hur ni trivs, vad ni tycker saknas i serviceväg och om ni har några andra förslag vi bör ta del av.

Välkomna!

AC Hotels by Marriott

Nu står det klart att hotellet i Ulriksdal blir AC Hotels by Marriotts första hotell i Sverige. Hotellet i Ulriksdal blir ett fullservicehotell med över 220 rum, sviter, konferenslokaler, lobby, lounge, restaurang, bar, gym och en egen spa- och relaxavdelning med pool samt parkering. Konceptet är urbana storstadshotell med fokus på design och bra lägen samt en standard 4+.

Vi Invest, kommer att vara både fastighetsägare och svara för driften av de nya hotellen.

Fönster, fönster, fönster...

På Peab Center monteras nu fönsterna, så många som 527 fönster är det som ska på plats. Parallellt med fönsterarbetena påbörjas arbetet med installationerna invändigt. Vi räknar ner dagarna och längtar tills vi får flytta in 1 november 2019.

 

 

 

 

Bygget har startat…

Bygget av det blivande P-huset och Actics nya lokaler för gym och huvudkontor har påbörjats men tar en paus över sommaren. Efter sommaren fortsätter arbetet med spontning för att stadga upp jordmassorna under vecka 32 och 33. Mellan vecka 33-38 pågår schaktarbetet och sedan börjar arbetet med pålning vecka 38, detta beräknas pågå t.o.m. vecka 47.

Både spontning och pålning låter tyvärr en del, vi beklagar detta och mäter hela tiden ljudnivåerna för att försäkra oss om att vi inte överskrider det tillåtna ljudnivåerna.

Ulriksdals Golfklubb

Ni har väll inte missat att Ulriksdals GK har en ny bansträckning? Den nya 9-hålsbanan är en snabbspelad, spännande och spelstrategiskt intressant bana med par 64 över 18-hål.

Klubben välkomnar såväl etablerade golfare som Pay and Play-spelare utan krav på medlemskap i en golfklubb.

Brf Slottsallén 1

Fastigheten vid Ulriksdals station är snart färdig och de första boende börjar flytta in i början av september. Totalt rymmer fastigheten 63 lägenheter och tre butikslokaler. I butiksytorna öppnas under hösten ett café och bageri, en kemtvätt/skrädderi samt en butik som reparerar mobiltelefoner och surfplattor.

Nationaldagsfirande

Kungliga Operan bjuder tillsammans med Solna stad och Kungliga Hovstaterna in till nationaldagsfirande i Hagaparken den 6 juni.Ta med vänner och familj och fira nationaldagen med allsång, dans, musik och picknick i det gröna. I parken ordnas visningar med tema Gustav III, Solna stad delar ut musikstipendier och under dagen anordnas en rad roliga aktiviteter – bland annat kostymprovning för barn. Under dagen Kungliga Operan vi på en stämningsfull försommarkonsert med balett. Det blir också allsång, och Solna kulturskolas barnkör framträder tillsammans med Kungliga Hovkapellet. Ta gärna med er picknick!

 

 

Ny vision och utvecklingsplan för Överjärva gård

Överjärva gård ska utvecklas till ett attraktivt besöksmål. De historiska byggnaderna på gården ska fyllas med spännande verksamheter som lockar en bred publik. I utvecklingen ska områdets unika kulturhistoriska karaktär bevaras och gården ska fortsätta vara en grön oas för solnaborna i Igelbäckens naturreservat. Läs mer om den nya planen https://www.solna.se/sv/om-solna/nyheter-om-solna/overjarva-gard-utveckl...

Actic flyttar till Ulriksdal

Actic flyttar sitt huvudkontor till Ulriksdal och öppnar samtidigt en ny gym- och träningsanläggning. Totalt handlar det om cirka 2 600 kvadratmeter, varav 1 150 kvadratmeter kontor och på övrig yta gym två plan. Fastigheten inrymmer totalt elva våningar och den innovativa arkitekturen och gestaltningen speglar dess funktioner. De tre översta våningsplanen med kontor och gym ger intrycket av att sväva ovanpå parkeringshusets åtta våningar med 475 parkeringsplatser. Fastigheten beräknas stå färdig sommaren 2020.

Det börjar synas...

Nu ser man tydligt hur arbetet med Peab Center går framåt och sakta ser man hur byggnaden börjar ta form. Nu är de första fasadelementen på plats till vårt nya kontor. Fasaden består av gjutna betongelement där den nedersta delen av fasaden blir mörk och de övre planen blir ljusa.

ONO Sushi på plats i Ulriksdal

ONO Sushi har slagit upp dörrarna på Gyllene Hästens torg 9.

Här serveras sushi tillverkad av högklassiska råvaror men också andra asiatiska rätter.Restaurangen håller öppet må-fr 11-21, lö 12-21 samt sö 12-20.

Välkomna Oogii & Nasan!

Stomresning pågår!

Sedan en tid tillbaka pågår stomresningen av vårt nya Stockholmskontor, arbetet beräknas pågå in i oktober.

Vi är medvetna om att detta arbete medför störningar men arbetar för att det ska innebära så lite störande moment som möjligt. För att minska bullret sker huvuddelen av leveranserna med de tunga byggelementen bakom huset mot bullervallen istället för via Drottning Kristinas esplanad .

Solna vatten håller de närmaste veckorna på att schakta in vatten till huset, detta gör att delar av körbanan på Drottning Kristinas esplanad stundtals kan vara blockerad.