Back to top

Nyheter

Nationaldagsfirande

Kungliga Operan bjuder tillsammans med Solna stad och Kungliga Hovstaterna in till nationaldagsfirande i Hagaparken den 6 juni.Ta med vänner och familj och fira nationaldagen med allsång, dans, musik och picknick i det gröna. I parken ordnas visningar med tema Gustav III, Solna stad delar ut musikstipendier och under dagen anordnas en rad roliga aktiviteter – bland annat kostymprovning för barn. Under dagen Kungliga Operan vi på en stämningsfull försommarkonsert med balett. Det blir också allsång, och Solna kulturskolas barnkör framträder tillsammans med Kungliga Hovkapellet. Ta gärna med er picknick!

 

 

Ny vision och utvecklingsplan för Överjärva gård

Överjärva gård ska utvecklas till ett attraktivt besöksmål. De historiska byggnaderna på gården ska fyllas med spännande verksamheter som lockar en bred publik. I utvecklingen ska områdets unika kulturhistoriska karaktär bevaras och gården ska fortsätta vara en grön oas för solnaborna i Igelbäckens naturreservat. Läs mer om den nya planen https://www.solna.se/sv/om-solna/nyheter-om-solna/overjarva-gard-utveckl...

Actic flyttar till Ulriksdal

Actic flyttar sitt huvudkontor till Ulriksdal och öppnar samtidigt en ny gym- och träningsanläggning. Totalt handlar det om cirka 2 600 kvadratmeter, varav 1 150 kvadratmeter kontor och på övrig yta gym två plan. Fastigheten inrymmer totalt elva våningar och den innovativa arkitekturen och gestaltningen speglar dess funktioner. De tre översta våningsplanen med kontor och gym ger intrycket av att sväva ovanpå parkeringshusets åtta våningar med 475 parkeringsplatser. Fastigheten beräknas stå färdig sommaren 2020.

Det börjar synas...

Nu ser man tydligt hur arbetet med Peab Center går framåt och sakta ser man hur byggnaden börjar ta form. Nu är de första fasadelementen på plats till vårt nya kontor. Fasaden består av gjutna betongelement där den nedersta delen av fasaden blir mörk och de övre planen blir ljusa.

ONO Sushi på plats i Ulriksdal

ONO Sushi har slagit upp dörrarna på Gyllene Hästens torg 9.

Här serveras sushi tillverkad av högklassiska råvaror men också andra asiatiska rätter.Restaurangen håller öppet må-fr 11-21, lö 12-21 samt sö 12-20.

Välkomna Oogii & Nasan!

Stomresning pågår!

Sedan en tid tillbaka pågår stomresningen av vårt nya Stockholmskontor, arbetet beräknas pågå in i oktober.

Vi är medvetna om att detta arbete medför störningar men arbetar för att det ska innebära så lite störande moment som möjligt. För att minska bullret sker huvuddelen av leveranserna med de tunga byggelementen bakom huset mot bullervallen istället för via Drottning Kristinas esplanad .

Solna vatten håller de närmaste veckorna på att schakta in vatten till huset, detta gör att delar av körbanan på Drottning Kristinas esplanad stundtals kan vara blockerad.